Miten ansaita lisätuloja netissä? – Esittelyssä 6 tapaa lisätulojen tienaamiseen

Joillekin omien kulujen maksaminen pelkistä kuukausituloista voi olla haastavaa, eikä rahaa tahdo jäädä yhtään yli. Tällöin elämästä on vaikeampi nauttia esimerkiksi lomamatkojen merkeissä ja yllättävät menot voivat kaataa koko talouden.

Mikäli joutuu elämään jatkuvasti kädestä suuhun, on järkevää miettiä, voisiko itselleen hankkia jonkinlaisia lisätuloja, joiden avulla taloudesta tulisi pykälän verran vakaampi, rahaa jäisi säästöön ja mahdollisia matkahaaveita pääsisi toteuttamaan.

Mistä erilaisia lisätienestejä voi sitten saada? Nykypäivän digitalisoituneessa maailmassa rahaa voi tienata todella monella eri tavalla, mitä useimmat eivät edes tiedä. Lähtökohtana kannattaa kuitenkin pitää omia vahvuuksia. Missä asioissa on todella hyvä? Voiko esimerkiksi oman harrastuksen muuttaa tulonlähteeksi?

Lisätulojen hankkimisessa on se hyvä puoli, ettei niitä varten tarvitse usein tehdä hankintoja, vaan hommat hoituvat kätevästi nykyisellä älypuhelimella ja tietokoneella. Niillä pääsee käynnistämään myös suomi kasinot, jotka ovat mukavaa ajanvietettä, mutta eivät kuitenkaan sovellu varmoiksi tulonlähteiksi.

Tässä artikkelissa käymme läpi konkreettisesti erilaisia tapoja, joiden avulla sinä voit tienata lisätuloja netissä!

6 tapaa ansaita lisätuloja netissä

1) Ryhdy freelanceriksi

Sinulla on mahdollisuus auttaa muita ihmisiä ammattitaidollasi ja / tai osaamisellasi rahaa vastaan. Voit esimerkiksi kirjoittaa blogipostauksia, kääntää artikkeleja, ottaa valokuvia, tehdä puhtaaksikirjoitusta tai vaikkapa luoda kyselyjä.

Erilaisia töitä löytyy oikeasti ihan joka lähtöön ja niiden laajuus voi vaihdella muutamasta minuutista useamman päivän useamman päivän tai jopa viikon pituisiin projekteihin.

Missä omia palveluksia voi sitten tarjota? Tai missä ihmisten toiveisiin pystyy vastaamaan? Helppoa. Kirjaudu erilaisille sivustoille, jotka välittävät freelancer-töitä ja mainosta siellä omaa tietotaitoa. Vaihtoehtoisesti töitä voi olla tarjolla valmiilla listalla, joihin voit hakea hakukirjeen ja esimerkkitöiden voimin.

Palkkio näissä töissä vaihtelee yleensä työn laajuuden, vaikeuden ja oman osaamisen mukaan, mutta mikäli käytössä on ylimääräistä aikaa, voi tällä tavalla tienata itselleen oikein makoisan määrän lisätuloja.

2) Artikkelien ja erilaisten tekstien kirjoittaminen

Oletko kielellisesti lahjakas ja näppärä sormistasi? Artikkelien kirjoittaminen on hyvä tapa tienata lisäansioita, koska useimmat nettisivujen pyörittäjät eivät itse jaksa tehdä omaa sisältöään. Siksi he palkkaavatkin lisäkäsiä tekemään tuon työn, jolloin – kuten arvata saattaa – töitä on paljon tarjolla.

Voitkin päästä tekemään esimerkiksi seuraavanlaisia tekstejä:

  • Backlinkit eli ulkoisten linkkien ympärille rakennetut tekstit
  • Blogipostaukset
  • SEO-tekstit
  • Uutiskirjeet
  • Mainospostaukset

Helpoiten näitä töitä löytää erilaisista kirjoituspalveluista, joiden asiakkaat etsivät tekstien kirjoittajia heidän tietokannastaan. Näitä töitä voit yleensä tehdä ihan vapaasti juuri silloin, kun sinulle itsellesi parhaiten sopii. Yleensä kirjoitustöitä löytyy myös aiemmin mainituilta freelancer-sivustoilta.

Suomeksi tekstejä pääsee kirjoittamaan esimerkiksi seuraavissa palveluissa:

  • Topcontent
  • Scoopify
  • Boostcontent

3) Vastaa kyselyihin

Netti on pullollaan erilaisia sivustoja, joiden parissa voit vastata yritysten, tutkijoiden ja palveluntarjoajien luomiin kyselyihin palkkiota vastaan. Nämä toimijat ovat usein kiinnostuneita ihmisten mielipiteistä liittyen esimerkiksi uuden tuotteen julkaisemiseen, politiikkaan, mainosvideoon tai vaikka mihin muuhun.

Palkkion suuruus riippuu siitä, kuinka pitkään kyselyn täyttäminen kestää. Useimmiten yhdestä kyselystä tienaa joitakin kymmeniä senttejä tai korkeintaan pari euroa. Esimerkiksi noin 7-10 minuutin kysely maksaa noin 0,80 euroa.

Joillakin sivustoilla palkkiot voi myöhemmin nostaa ihan käteisenä ulos esimerkiksi PayPalin kautta, mutta osa tarjoaa mahdollisuuden lahjakorttien hankkimiseen. Omilla tienesteillä voi lunastaa esimerkiksi Zalandon, Spotifyn tai Niken lahjakortin, mutta tarjonta riippuu palvelusta.

Kyselyiden täyttäminen on todella rentoa puuhaa ja niitä voi tehdä esimerkiksi sohvalla maatessa tai televisiota katsellessa. Parhaimmillaan niistä tienaa joitakin kymmeniä euroja kuukaudessa.

4) Luo oma blogi

Lisätuloja netissä voi hankkia myös blogia pitämällä. Valitse aihe, joka kiinnostaa sinua ja suurta yleisöä, jotta saat sivuillesi enemmän vierailijoita. Kun blogilla alkaa olla paljon lukijoita, voit myydä sivustoltasi mainostilaa tai vaihtoehtoisesti erilaisia tuotteita. Esimerkiksi kumppanuusmainonta eli affiliate markkinointi on suosittua blogeissa.

Tulojen suuruus riippuukin pitkälti siitä, kuinka paljon mainostavia yrityksiä ja liikennettä omille sivuille saa. Parhaimmillaan esimerkiksi laadukkaalla matkailublogilla voi tienata 7 000 euroa kuukaudessa.

5) Perusta oma verkkokauppa

Kun perustat oman nettikaupan, voit myydä siellä esimerkiksi omia tai muiden valmistamia tuotteita. Muiden tuotteita voit myydä käytännössä niin, että tehdystä myynnistä saat tietyn prosenttiosuuden itsellesi.

Voit myös esimerkiksi luoda asusteita tai tuotteita omilla teksteilläsi ja kuvituksilla, ja myydä niitä sitten eteenpäin.

Oma verkkokauppa on siitä järkevää perustaa, että sen ylläpito vaatii melko vähän töitä. Voit siis tienata rahaa ilman, että teet töitä. Tällaista tienausmuotoa kutsutaan passiiviseksi tuloksi ja sen avulla lisätienesteilläsi ei käytännössä ole rajaa, koska ne eivät ole sidottuna aikaan.

6) Opeta jotain

Jos olet erityisen hyvä jossakin, voit alkaa opettamaan muille kyseistä taitoa rahaa vastaan. Erilaisilla opetussivustoilla voit esimerkiksi opettaa kieliä, matematiikkaa tai sijoittamista siitä kiinnostuneille. Vaihtoehtoisesti opetuksen aiheena voi myös olla jokin taito tai harrastus.

Usein nämä sivut toimivat niin, että mainostat siellä jälleen omaa osaamistasi ja sitten ihmiset voivat halutessaan ostaa palveluita sinulta. Opetus tapahtuu tietokoneen ja kameran välityksellä, eli opetusta ei tarvitse tekemään minnekään.

Mikäli kokee olevansa esimerkiksi todella hyvä suomen kielessä, voi sitä lähteä opettamaan ulkomaalaisille. Muun muassa monet aasialaiset rakastavat Suomea ja haluaisivat oppia kieltä.

Tässä muutamia hyviä keinoja lisäansoihin!

Uutiset

Otsikko: Uutismedian Vaikutus Sosiaaliseen Yrittäjyyteen

Johdanto Uutismedia on voimakas vaikuttaja yhteiskunnassa. Se ei ainoastaan välitä tietoa, vaan myös muokkaa mielipiteitä ja asenteita. Erityisesti sosiaalinen yrittäjyys on ala, joka pyrkii ratkaisemaan yhteiskunnallisia ongelmia liiketoiminnan avulla. Tässä artikkelissa tarkastellaan, miten uutismedia vaikuttaa sosiaaliseen yrittäjyyteen ja millaisia mahdollisuuksia se luo tälle kasvavalle alalle. Uutismedian Rooli Tietoisuuden Lisäämisessä Sosiaalisen Yrittäjyyden Esittely Uutismedia voi toimia […]

Read More
Uutiset

Mihin kannattaa sijoittaa vuonna 2022? – esittelyssä 6 erilaista sijoituskohdetta

Löytyykö tililtäsi ylimääräistä rahaa ja haluaisit saada ne tuottamaan itsellesi jotain? Etsitkö laadukkaita sijoituskohteita hajautusta varten tai onko etsinnässä ainoastaan paras sijoituskohde? Vai oletko kenties uusi sijoittaja, joka haluaa pelkästään ymmärtää, mihin kaikkeen markkinoilla voi ylipäätään sijoittaa? Sijoittaminen on tätä nykyä hyvin suosittua ja siitä on tullut suomalaistenkin keskuudessa jonkinlainen trendi. Kaikki eivät kuitenkaan ole […]

Read More
Uutiset

Oliko Kingillä oikeus yrittää tavaramerkki “Candy”?

Oli aika, jolloin maailma oli näennäisesti rakastunut Candy Crushiin. Vietimme kukin tuntikausia poksahtaen karkkia ja pyyhkäisemällä näyttöjämme ja huomasimme, että siinä oli jotain uskomattoman koukuttavaa ja tyydyttävää, kun se kaikki räjähti upeassa värivalikoimassa. Mutta paljon siitä on nyt muuttunut, ja osittain se johtuu yleisestä kiusaamisesta kehittäjiä-kustantajia kohtaan “King”, joka äskettäin päätti, että olisi hieno idea […]

Read More