Oliko Kingillä oikeus yrittää tavaramerkki “Candy”?

Oli aika, jolloin maailma oli näennäisesti rakastunut Candy Crushiin. Vietimme kukin tuntikausia poksahtaen karkkia ja pyyhkäisemällä näyttöjämme ja huomasimme, että siinä oli jotain uskomattoman koukuttavaa ja tyydyttävää, kun se kaikki räjähti upeassa värivalikoimassa.
Mutta paljon siitä on nyt muuttunut, ja osittain se johtuu yleisestä kiusaamisesta kehittäjiä-kustantajia kohtaan “King”, joka äskettäin päätti, että olisi hieno idea yrittää tavaramerkki sana “Candy” tietokoneiden yhteydessä. pelit ja tavarat.
Joten olivatko he oikeassa tehdessään tämän? Liiketoiminnan kannalta vai moraalisesta näkökulmasta?

Kirpeä karkki
Kuten mainittiin, oli aika, jolloin kaikki näyttivät rakastavan Candy Crushia. Mutta sitten tajusimme muutaman asian. Ensinnäkin peli oli todella paskaa – loppujen lopuksi se oli useimmiten vain tuuria, voititko vai et, ja se toistui melko nopeasti. Jotkut tasot olivat sillä välin hirvittävän vaikeita niin, että ne tulivat vain ilkeäksi, ja me kaikki tiedämme, että syy tähän oli se, että käyttäisimme rahaa jatkaaksemme pelaamista.
Mikä pahempaa, peli on täysin epäalkuperäinen, sillä se on lähinnä klassisen “Bejeweldin” versio. Ja itse asiassa se on jopa pahempi – sillä lähes identtinen peli nimeltä ‘Candy Swipe’ julkaisi kaksi vuotta sitten indie-kehittäjältä.
Ja sitten King meni ja hieroi kaikkia väärään suuntaan yrittämällä leimata sanan “Candy” ja sitten saada monet itsenäiset kehittäjät poistamaan pelinsä tai nimeämään ne uudelleen. Usein nuo pelit olivat olleet siellä ennen Kingin hittiä, eivätkä ne yleensä olleet edes samassa genressä.
Tämä johti sitten valtavaan vastareaktioon. Ne, jotka eivät olleet vielä suuttuneet Candy Crushiin, ymmärsivät nyt kaikki edellä mainitut seikat, ja ne, jotka eivät jo olleet faneja, joutuisivat vain entisestään räikeän tekopyhyyden vuoksi.

Kuninkaan argumentti
Kingin näkökulmasta argumentti oli, että ihmiset yrittivät räikeästi “rahaa” menestykselleen julkaisemalla useita samannimisiä Candy Crushin “klooneja”. Tämä on kehittäjien oikeutettu huolenaihe, ja sinun tarvitsee vain etsiä “Mario” tai “Sonic the Hedgehog” nähdäksesi kuinka alas jotkut kehittäjät taipuvat.
Mutta pointti on, että Candy Crush -klooni ei tässä vaiheessa ollut huijannut ketään, koska he olivat jo kehittäneet niin paljon höyryä. Ja he eivät yrittäneet tavaramerkkiä sanaa “Candy Crush Saga” – mikä olisi ollut reilua – he yrittivät tavaramerkiksi sanan Candy, joka on sana, jota monet kehittäjät käyttivät jo aiemmin.
Liiketoiminnan kannalta tämä voidaan nähdä Kingin liikkeenä kiinnittää enemmän huomiota peliinsä, mutta pitkällä aikavälillä se on vain menettänyt monien fanien uskollisuuden. Aina kun King julkaisee uuden pelin – joka on melkein aina edellisen pulmapelin repeämä – ihmiset vain pyörittelevät silmiään ja ehkä puristavat nyrkkiään.
Oliko Kingillä oikeus tavaramerkki Candylle? Ei, ei mistään näkökulmasta. Ne eivät vain ole suututtaneet monia potentiaalisia asiakkaita, vaan he jopa inspiroivat koko joukkoa kehittäjiä nimeämään pelinsä uudelleen, kuten “Candy Candy Candy”. He päätyivät luopumaan tavaramerkistä Yhdysvalloissa, vaikka se säilyy muualla. Tarkemmin sanottuna ketään ei kuitenkaan kiinnosta enää, mitä King tekee, ja useimmat tuntemani ihmiset eivät ole koskettaneet Candy Crushiin kuukausia.
Joten seuraavan kerran, kun aiot ryhtyä oikeudellisiin toimiin, tarkista asia omalta henkilöltäsi ja varmista, että se on järkevää paitsi lain, myös yrityksesi ja PR:si kannalta.

Uutiset

Otsikko: Uutismedian Vaikutus Sosiaaliseen Yrittäjyyteen

Johdanto Uutismedia on voimakas vaikuttaja yhteiskunnassa. Se ei ainoastaan välitä tietoa, vaan myös muokkaa mielipiteitä ja asenteita. Erityisesti sosiaalinen yrittäjyys on ala, joka pyrkii ratkaisemaan yhteiskunnallisia ongelmia liiketoiminnan avulla. Tässä artikkelissa tarkastellaan, miten uutismedia vaikuttaa sosiaaliseen yrittäjyyteen ja millaisia mahdollisuuksia se luo tälle kasvavalle alalle. Uutismedian Rooli Tietoisuuden Lisäämisessä Sosiaalisen Yrittäjyyden Esittely Uutismedia voi toimia […]

Read More
Uutiset

Mihin kannattaa sijoittaa vuonna 2022? – esittelyssä 6 erilaista sijoituskohdetta

Löytyykö tililtäsi ylimääräistä rahaa ja haluaisit saada ne tuottamaan itsellesi jotain? Etsitkö laadukkaita sijoituskohteita hajautusta varten tai onko etsinnässä ainoastaan paras sijoituskohde? Vai oletko kenties uusi sijoittaja, joka haluaa pelkästään ymmärtää, mihin kaikkeen markkinoilla voi ylipäätään sijoittaa? Sijoittaminen on tätä nykyä hyvin suosittua ja siitä on tullut suomalaistenkin keskuudessa jonkinlainen trendi. Kaikki eivät kuitenkaan ole […]

Read More
Uutiset

Miten ansaita lisätuloja netissä? – Esittelyssä 6 tapaa lisätulojen tienaamiseen

Joillekin omien kulujen maksaminen pelkistä kuukausituloista voi olla haastavaa, eikä rahaa tahdo jäädä yhtään yli. Tällöin elämästä on vaikeampi nauttia esimerkiksi lomamatkojen merkeissä ja yllättävät menot voivat kaataa koko talouden. Mikäli joutuu elämään jatkuvasti kädestä suuhun, on järkevää miettiä, voisiko itselleen hankkia jonkinlaisia lisätuloja, joiden avulla taloudesta tulisi pykälän verran vakaampi, rahaa jäisi säästöön ja […]

Read More